divendres, 15 de novembre de 2013

Crònica des de Munog - 18 d'octubre - Per Carlota Collados

Model United Nations of Goldberg 


Avui ha estat el dia en què tots hem estat realment conscients del que estem formant part: un simulacre que emula la construcció d'un món millor, un lloc més just on viure.

Des de ben aviat que tot ha estat ben diferent a la nostra rutina: al llevar-nos, ens hem posat la roba formal i ens hem arreglat seguint les estrictes normes de protocol, que dicten una sèrie de consignes que ningú pot ometre.

Al arribar al Goldberg Gymnasium de Sindelfingen ens hem quedat tots bocabadats: impressiona molt veure centenars de persones extremadament ben vestides, comportant-se amb molta diplomàcia!

Al haver fet el registre i haver obtingut les nostres acreditacions, que ens designen com a autèntics delegats i ambaixadors, ens hem dirigit a la Opening Ceremony: la primera presa de contacte de tots els països, on la Secretària General ha inaugurat l'esdeveniment i ha donat pas als discursos dels ambaixadors més destacats. En aquest moment ja s'han pogut veure les primeres discrepàncies entre alguns estats: els EUA i Cuba han protagonitzat el primer enfrontament, seguit de l'abandonament de la sala per part dels britànics i dels nord-americans al començar el discurs d'Iraq. Tot i això, durant l'assemblea també hi ha hagut lloc pels moments més curiosos; com el discurs en hebreu de l'ambaixador d'Israel, que ha estat traduït de manera simultània per a la resta de delegats.
Havent acabat l'acte, tots els delegats ens hem dirigit als nostres comitès. Allà, hem conegut els presidents que s'encarregaran de moderar els debats i els discursos, de la mateixa manera que ens han fet un recordatori del protocol que cal seguir i del funcionament dels consells.

Les nostres delegacions (Argentina, Dinamarca i Suècia) tenen representació als següents comitès: ECOSOC (Economic ans Social Council) , EUC (European Union Council) , SC (Security Council) , HRC (Human Rights Council) , UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) i WHO (World Health Organization).

Al acabar aquesta breu reunió, ens hem disposat a fer una activitat anomenada “Exploring Stuttgart”, en la què hem anat a visitar el museu de la cèlebre marca automobilística Mercedes-Benz. Allà, hem pogut conèixer la història de l'automòbil, així com el naixement i el desenvolupament de la marca i la importància que té a nivell internacional.

Més tard, hem tornat a casa de les respectives famílies d'acollida. Alguns dels delegats han anat al Brauhaus, típic local alemany especialitzat en menjars de la zona i en l'elaboració de cervesa; mentre que uns altres no han sortit per tal de descansar de cara a demà.

Amb tot, el dia d'avui ha estat ple d'emocions i noves sensacions que ens han donat un petit tast de la gran experiència que viurem a partir de demà, on ens haurem de posar a la pell dels diplomàtics per intentar solucionar alguns dels problemes que pertorben el benestar mundial.

Carlota Collados Ponsdomènech

Ambaixadora de Suècia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada