divendres, 15 de novembre de 2013

Crònica des de Munog - 20 d'octubre - Per Guillem Gutiérrez

SEGON DIA DE SESSIÓ FORMAL 

ABANS DE LA GRAN FESTA

Aquest va ser un dia peculiar entre els més peculiars. Qui s'imagina treballar intensament els complexos aspectes d'una sessió formal de MUNOG en ple diumenge? Qui es pot creure que la majoria de delegats van celebrar una festa oficial ideada per l'organització de MUNOG? I, fins i tot, qui podria pensar que va haver-hi algunes professores que van passar-ho com mai entre tant jovent? Doncs això i molt més és el que ens vàrem trobar en aquest transcorregut dia.
Insòlitament per a alguns, el diumenge va començar al voltant de les 7 del matí, quan els delegats ens vam haver de llevar i preparar-nos pel dia que vindria. Després d'anar amunt i avall amb l'extensa xarxa de trens de la zona de Stuttgart, vam arribar al Goldberg Gymnasium, on es podia respirar la tensió a l'ambient.
Un cop vam entrar als nostres respectius comitès vam transformar-nos en delegats de les nostres nacions per tal de discutir els diferents temes de debat des d'una perspectiva objectiva. Cada comitè va desenvolupar els temes a diferents velocitats, és a dir, a cada sala els 2 temes proposats es van desenvolupar amb temps diferents.
Tot i això, al segon dia de sessions es van definir les trajectòries dels diferents comitès i les resolucions dels primers temes ja començaven a estar enllestides, donant pas al següent tema a tractar. Malauradament, o no, alguns comitès es van veure sobrepassats amb els primers temes, fent que no fos possible començar el segon. Aquest és el cas, per exemple, del Security Council (Consell de Seguretat), on el tema del Syrian Conflict (el Conflicte Sirià) i la seva extensió van provocar una total dedicació en aquest assumpte. En aquest cas els delegats van aprofundir molt en la matèria degut a la primordial importància d'aquest comitè i les repercussions que aquest té al món fins poder arribar a una resolució conjunta.
Una vegada aquesta intensa feina va acabar (interrompuda per l'hora de dinar i els divertits "Points of entertainment") vam dirigir-nos cap a la festa oficial de MUNOG, gairebé sense un minut de descans. La festa es localitzava a una immensa nau industrial a la localitat de Böblingen que, aparentment, era utilitzat per celebrar festes. La sorpresa va venir quan vam entrar en aquell espai gegantí: era un "chiqui-park"!
Però amb aquell ambient... de chiqui-park no en tenia res. Els delegats festivaven les experiències entre la musica d'un DJ convidat per a l'ocasió on la tradicional cervesa alemanya era la beguda preferida dels convidats al esdeveniment.
La dada curiosa de la nit va ser la participació d'algunes professores a la festa, ballant i donant-ho com si fos l'últim dia. Dues professores d'una escola francesa es camuflaven entre els joves i no hi havia ningú que les parés. Això sí que és portar MUNOG a les venes!
En resum, el diumenge dia 20 d'octubre va ser un dia memorable tant pels progressos del propi model de Nacions Unides com per la diversió i la joia que ens van proporcionar els organitzadors de la festa. Podríem dir que va ser un dia total en tots els seus aspectes!
GUILLEM GUTIÉRREZ DANTÍCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada